Waarom zou u uw leaseauto inleveren als u hem in plaats daarvan kunt verkopen?

Profiteer van het eigen vermogen in het voertuig en het Die leaseauto die stof verzamelt op je oprit, heeft er misschien geld in verborgen.

 

Dealers met krappe voorraden worstelen om goede gebruikte auto’s te kopen om door te verkopen. Mogelijk zijn ze bereid om uw leaseauto aan te schaffen voor meer dan de afkoopsom die in uw contract staat.

 

“Ik heb de prijzen van gebruikte auto’s in jaren niet zo veel zien stijgen”, zegt Oren Weintraub, president van autoconciërgeservice Authority Auto. “We zien een groot percentage van de huurovereenkomsten met eigen vermogen.” Diesel leaseauto is dit ook mogelijk.

 

Nu de pandemie de autobedrijf hervormt, raden experts aan om dat eigen vermogen te extraheren door de auto rechtstreeks te verkopen, het te gebruiken om de kosten van het terugbrengen van de auto te compenseren of die waarde te gebruiken om een ​​betere deal te sluiten voor je volgende auto.

 

 

Waar komt het eigen vermogen vandaan?

Uw leasebetaling is gebaseerd op de restwaarde van uw auto. Dit is een voorspelling van de waarde van de auto op het einde van de lease-overeenkomst die door de pandemie nu vaak te laag is.

 

Dit betekent dat u mogelijk kunt regelen dat u de auto voor de hogere prijs verkoopt, de lease afbetaalt en vervolgens het verschil in uw zak steekt. Het betekent ook dat u boetes voor te hoge kilometers kunt ontwijken of de lease voortijdig kunt beëindigen. Lease vergelijken voordat je tekent.

 

Scot Hall van de lease-handelssite Swapalease zei bijvoorbeeld dat zijn vrouw tijdens de pandemie vanuit huis werkte en besloot dat ze haar geleasde GMC Yukon Denali XL uit 2017 niet nodig had. Ze beëindigde haar huurovereenkomst zes maanden voortijdig – spaarde de resterende maandelijkse betalingen – en verkocht haar SUV aan een plaatselijke dealer met een cheque van $ 2.500.

 

Weet waar u aan toe bent

Hier leest u hoe u weet of u een eigen vermogen heeft in uw leaseauto:

 

Zoek de restwaarde in uw leasecontract. Dit is het bedrag waarvoor u de auto kunt kopen aan het einde van de leaseperiode (er kan ook een beschikkingsvergoeding zijn voor deze transactie).

 

Ontvang de afkoopprijs van vandaag. Als u uw huurovereenkomst tussentijds wilt beëindigen, belt u de erfpachter en vraagt ​​u naar een actuele afkoopsom. Hall zegt dat je deze prijs meestal kunt schatten door simpelweg het totaal van alle resterende betalingen bij de restwaarde te tellen.

 

Zoek de huidige marktwaarde op. Gebruik een online prijslijst, zoals Edmunds.com, om de inruilwaarde van uw auto te vinden, rekening houdend met de huidige kilometerstand, opties en staat. Als u overweegt uw auto aan een buurman te verkopen, zoek dan naar de prijs voor een privéfeest. Of u kunt bijna direct een contante aanbieding krijgen van een lokale dealer, Carmax of een online autodealer zoals Carvana (CVNA) – Get Report, Shift of Vroom (VRM) – Get Report. Geef real-world aanbiedingen meer gewicht in uw berekeningen.

 

Doe de wiskunde. Trek de restwaarde af van de huidige marktprijs of het bod in contanten. Dit is een schatting van hoeveel equity je in de auto hebt en hoeveel geld je zou kunnen verdienen aan de deal.

 

Vind kansen in een volatiele markt

Als u eenmaal weet of u een positieve aandelenpositie heeft, kunt u verschillende manieren verkennen om deze potentiële waarde te gebruiken. Hier zijn de opties om te overwegen:

 

Koop de auto zelf. Als u dit doet, krijgt u in feite een goede gebruikte auto voor een prijs onder de marktprijs. Ook kent u de geschiedenis van uw auto, dus er zijn geen verrassingen. Veel kredietverstrekkers die autoleningen herfinancieren, bieden ook lease-buyouts aan.

Verkoop uw leaseauto privé. In veel staten kunt u de auto kopen en binnen een bepaald aantal dagen aan een nieuwe eigenaar overdragen zonder zelf omzetbelasting te betalen. Zorg ervoor dat u contact opneemt met de DMV in uw land voordat u een deal sluit.

Ruil de auto in bij een dealer. Als u besluit dat u een andere auto wilt, kunt u uw leaseauto eerst direct verkopen en vervolgens het geld op de nieuwe rit storten. Maar als u het inruilt, kunt u een aanzienlijk bedrag aan omzetbelasting besparen.

Verkoop uw auto aan een onlineservice of een plaatselijke dealer. Carvana, Shift en Vroom halen het voertuig op en doen al het papierwerk. Carvana zegt echter dat het leaseauto’s niet als inruil accepteert.

Retourneer uw lease zonder sancties

Als u weet dat uw auto gelijkwaardig is, staat u in een sterkere positie wanneer u uw leaseauto inlevert.

 

Weintraub had bijvoorbeeld een klant die bereid was een leaseauto met overtollige kilometers en kleine carrosserieschade in te leveren. Vanwege het eigen vermogen van het voertuig overtuigde Weintraub de dealer om af te zien van de $ 350 dispositietoeslag, de boete voor overtollige kilometers en slijtage.

 

Mocht u met dit soort kosten worden geconfronteerd wanneer het einde van uw leaseovereenkomst nadert, dan is de tijd die u besteedt aan het verkrijgen van uitkoopaanbiedingen niet alleen een onderhandelingsinstrument, maar biedt het ook andere opties om te proberen als de leasemaatschappij geen bal speelt.